Invisalign

Invisalign Invisalign е система за подреждане на зъбите без брекети, използвайки шини, които се правят от тънка прозрачни медицинска пластмаса, практически невидими при носене. Чрез модерна компютърна 3D – компютърна технология, която симулира подреждането на зъбите, се правят серия от шини, които постепенно подреждат зъбите. Всяка шина се носи за период от две седмици, след което се заменя със следващата от серията, като по този начин постепенно се постига желания резултат.

Имплантология

Имплантология Имплантите са биологично поносими титанови структури, които се поставят в челюстта на пациента, имитирайки зъбния корен. Имплантите успешно се прилагат в случаи с един или множество липсващи зъби като по този начин се избягва изпиляването на здрави съседни зъби. По време на операцията се прави малка инцизия в меките тъкани и се подготвя мястото за импланта в костта. След това импланта се поставя на това място и меките тъкани се затварят чрез няколко шева, които се отстраняват след 7-10 дни.

Избелване на зъби

Избелване на зъби Избелването на зъби е популярен и консервативен метод за отстраняване на петна и оцветявания по зъби, както и корекция на техния цвят. Избелването на зъбите е резултат от окислението на хромогенни материали от свободните радикали на водородния прекис.
 
 

Фасети

Фасети Порцелановите фасети са бърз, естетически издържан и безопасен начин за коригиране на непривлекателни предни зъби. Порцелановите фасети неутрализират упоритите постоянни петна, зъби, които са изкривени, непропорционално разположени, малки (с междузъбно пространство) и структурно увредени. Порцелановите фасети представляват люспи от керамичен материал, които се свързват със зъбната структура по химичен път.

Корони и мостове

Корони и мостове При определени условия е необходимо да се отстранят значителни дефекти или да се възстановят нарушения по зъба в резултат на травма, заболяване на венеца, зъбна хигиена или по друга причина, която е довела до загуба на целия зъб. Тези специфични зъбни състояния изискват комбинация от възстановителна и естестична стоматология. Добрата новина е, че което и да е от тези състояния може да се възстанови до естествена усмивка.

Фотополимери

Фотополимери Естетичната стоматология не само създава красиви усмивки и равни, бели предни зъби. Естетичната стоматология прилага най-новите разработени фотополимерни материали за възпроизвеждане свойствата на естествените зъби. Новите фотополимерни материали притежават подобни на естествените зъби физични свойства и оптични характеристики. Те изглеждат и се усещат като истински зъби и могат да извършват същите функции като Вашите естествени зъби.

Хирургична стоматология

Хирургична стоматология Хирургична стоматология: Екстракция на зъби – еднокоренови, многокоренови; Екстракция на корени и фрактурирани зъби; Екстракция на мъдреци; Екстракция на мъдреци чрез трепанация; Апикална остеотомия /Резекция на кореновият връх при грануломи и малки кисти/; Корекции на алвеоларен гребен; Хемисекция; Реплантация на зъб /при експулсирани зъби до 24 часа/
 

Парадонтология

Парадонтология Пародонтологията е част от стоматологията, която се занимава с възпалителни или естетични проблеми на венците. Причинява се от микроорганизми, живеещи и развиващи се в плаката и зъбния камък. Рискови фактори са: тютюнопушенето, стреса, генетични фактори, общи заболявания и други. Резултатът от тези възпалителни процеси е постепенна загуба на нивото на костта поддържаща зъбите и тяхното последващо разклащане и падане. Чрез пародонтологично лечение и профилактика, тези заболявания са...

Ендодонтия

Ендодонтия Зъбите запазват своя виталитет благодарение на пулпата, която се състои от кръвоносни съдове, нервни окончания и съединителна тъкан и се намира в кореновите канали и пулпната камера на зъба. Ендодонтското лечение включва отстраняване на пулпната тъкан, дезинфекциране, оформяне на кореновите канали със специални инструменти и запълването на същите с каналопълнежни материали. Поради неадекватни възстановявания, дълбок кариес или травма зъбите се инфектират, показвайки...