Невидими пломби

Естетичната стоматология не само създава красиви усмивки и равни, бели предни зъби. Естетичната стоматология прилага най-новите разработени фотополимерни материали за възпроизвеждане свойствата на естествените зъби. Новите фотополимерни материали притежават подобни на естествените зъби физични свойства и оптични характеристики. Те изглеждат и се усещат като истински зъби и могат да извършват същите функции като Вашите естествени зъби.

Порцеланови коронки

Порцеланови коронки

Под амалгамените пломби, тези два кътника са сериозно засегнати от кариес и трябва да се възстановят с коронка. Ние избрахме коронки Empress.

Фотополимерни пломби

Порцеланови коронки

Двете амалгамени пломби бяха заменени с фотополимерни пломби с естествен цвят.

Порцеланови коронки

Първият молар имаше стара амалгамена пломба, която беше подменена с фотополимерна пломба с естествен цвят.

Последователност на манипулациите по отстраняване на амалгамена пломба и заменянето й с естетична фотополимерна пломба.

Порцеланови коронки1. Неестествен вид и черно амалгамено възстановяване на задния зъб.

Порцеланови коронки2. Поставяне на кофердам преди процедурата с цел защита на устната кухина от остатъци от амалгамата и изолиране на зъба от слюнка.

Порцеланови коронки3. Кътник и предкътник след отстраняване на старите пломби.

Порцеланови коронки4. Проверка на зъбите за кариес.

Порцеланови коронки5. Поставяне на киселина за ецване за създаване на проницаема колаген-фибрилна мрежа, която позволява проникването на хидрофилни смоли във външната зъбна структура.

Порцеланови коронки6. Поставяне на хидрофилен метакрилатен мономер (бонд), който улеснява свързването на смолата от запълващия материал със зъба. Бондът създава хибриден слой по повърхността на дентина, който защитава зъба от киселинни атаки.

Порцеланови коронки7. Първият слой от по-тъмен композитен материал се поставя с цел постигане на естествен вид на по-дълбокия слой.

Порцеланови коронки8. Пломби преди полирането им.

Порцеланови коронки9. Пломбите след окончателното им полиране и след отсраняване на кофердама.

Инлеи /пломби от чиста керамика/

Поставянето на инлей е метод за лечение на от малки до умерено големи засягания на зъбните структури на дъвкателните зъби при пациенти с високи естетични и функционални изисквания. Качествата и свойствата на пресованата керамика позволява успешна имитация на естествените дъвкателни зъби /”истински” зъб/ и дълготрайност на постигнатия ефект.

Процедурата включва две посещения при стоматолога. При първото посещение се извършва подготовка на зъба и се взима силиконов отпечатък. Керамичният инлей се изработва от пресована керамика в дентална лаборатария възоснова на силиконовия отпечатък. При второто посещение инлеят се циментира.

Пломби от керамикаПломби от керамикаПломби от керамика

Снимката в центъра показва порцеланово възстановяване, което е напълно невидимо след слепването със зъба. Ако желаете да научите повече за материала, моля натиснете "Технически Спецификации: Empress").

Преди пломбаСлед  пломба


Често задавани въпроси


Стоматология