Кога са нужни парадонтологични процедури?

пародонтология Пародонтологията е част от стоматологията, която се занимава с възпалителни или естетични проблеми на венците. Причинява се от микроорганизми, живеещи и развиващи се в плаката и зъбния камък. Рискови фактори са: тютюнопушенето, стреса, генетични фактори, общи заболявания и други. Резултатът от тези възпалителни процеси е постепенна загуба на нивото на костта поддържаща зъбите и тяхното последващо разклащане и падане. Чрез пародонтологично лечение и профилактика, тези заболявания са предотвратими и напълно лечими.

Профилактиката се извършва чрез редовно /два пъти годишно/, щателно почистване на зъбите с ултразвуков апарат, чрез което се премахват плаката, зъбния камък и налепите, както и периодични посещения при стоматолога.

пародонтология При необходимост се извършва програма за коригиране на козметичните дефекти при пациентите с пародонтит. За да се предотврати екстракцията на зъби се извършват и други оздравителни процедури, чрез които се преустановява задълбочаването на заболяването и се постига коректна устна хигиена.


Стоматология