Съвременни импланти и имплантология

Имплантология Имплантите са биологично поносими титанови структури, които се поставят в челюстта на пациента, имитирайки зъбния корен. Имплантите успешно се прилагат в случаи с един или множество липсващи зъби като по този начин се избягва изпиляването на здрави съседни зъби. По време на операцията се прави малка инцизия в меките тъкани и се подготвя мястото за импланта в костта. След това импланта се поставя на това място и меките тъкани се затварят чрез няколко шева, които се отстраняват 7-10 дни след операцията. От 2 до 6 месеца са необходими, за да се интегрира импланта в костната тъкан в зависимост от плътността на костната структура. След завършване на интеграцията на импланта в костта се извършват процедурите по възстановяване на липсващите зъби.

Процедурата по поставяне на импланти е манипулацията с един от най-високите проценти на успеваемост в медицината - 96-98 процента. Факторите, от които зависи интеграцията и последващата дълготрайност на импланта, са квалификацията на имплантолога, стерилността при поставянето им, хигиенните навици и начина на живот на пациента, както и редовните посещения за профилактични прегледи и клинична орална хигиена.

Импланти и имплантология В нашата практика работим с импланти на две от водещите фирми в световен мащаб – Bredent и Nobel Biocare. Разполагаме с автоклав за вакумна стерилизация на инструментариум на фирма Melag, отговарящ на най-високите изисквания на Европейския съюз за стерилизация на инструментите.


Често задавани въпроси


стоматология