Invisalign

Invisalign е система за подреждане на зъбите без брекети, използвайки шини, които се правят от тънка прозрачни медицинска пластмаса, практически невидими при носене. Чрез модерна компютърна 3D технология, която симулира подреждането на зъбите, се правят серия от шини, които постепенно подреждат зъбите. Всяка шина се носи за период от две седмици, след което се заменя със следващата от серията, като по този начин постепенно, в рамките на периода на лечение, се постига желания резултат.
 
 

Импланти и имплантология

Имплантите са биологично поносими титанови структури, които се поставят в челюстта на пациента, имитирайки зъбния корен. Имплантите успешно се прилагат в случаи с липсващи зъби като по този начин се избягва изпиляването на здрави съседни зъби.

Имплантология

По време на операцията се прави малка инцизия в меките тъкани и се подготвя мястото за импланта в костта. След това импланта се поставя на това място и меките тъкани се затварят чрез няколко шева, които се отстраняват 7-10 дни след операцията.
 

Фасети

Порцелановите фасети са бърз, естетически издържан и безопасен начин за коригиране на непривлекателни предни зъби. Порцелановите фасети неутрализират упоритите постоянни петна, зъби, които са изкривени, непропорционално разположени,

Фасети

малки (с междузъбно пространство) и структурно увредени. Порцелановите фасети представляват люспи от керамичен материал, които се свързват със зъбната структура по химичен път. Поставянето на порцеланови фасети е основният метод за лечение при така популярната пълна промяна.

Избелване на зъби

Избелването на зъби е популярен и консервативен метод за отстраняване на петна и оцветявания по зъби, както и корекция на техния цвят. Избелването на зъбите е резултат от окислението на хромогенни материали от свободните радикали на водородния прекис.

Избелване на зъби

Съществуват два основни метода за избелване на зъби:

1. Професионално избелване на зъбите в клинични условия
2. Професионално избелване на зъби в домашни условия


Естетичната стоматология - дизайн на усмивката

Понятието красива усмивка е индивидуална естетична категория, която кореспондира с културата на индивида и културните традиции на обществото му. Красивата усмивка трябва да кореспондира с формата и пропорциите на зъбите, устните, лицето и очите. Усмивката до голяма степен определя излъчването и начинът, по който ни възприемат околните. Визията ни е пряко свързана с успеха в социалното общуване и социалния ни статус, поради което от голямо значение е и излъчването, което искаме да постигнем с усмивката. Усмивката може да придаде младежка, секси, улегнала или сериозна визия.