Коронки и Мостове

При коронките и мостовете в естетичната стоматология се прилагат същите техники и материали, разработени за порцелановите фасети. По-долу ще видите примери, при които е прилагана същата последователност на лечение и техники, ползвани за полагането на порцеланови фасети за подобряване на усмивката.

Мостове

мост 1мост 2мост 3мост 4

 

Тези снимки показват мост, който не съдържа какъвто и да е метал. Забележете, че кътника в дясната страна е претърпял съвсем малко изпиляване, за да може да се прикрепи моста. Голяма част от зъбната структура е запазена с този тип мост, като същевременно е постигната максимална естетика.

Коронки

При определени условия е необходимо да се отстранят значителни дефекти или да се възстановят нарушения по зъба в резултат на травма, заболяване на венеца, зъбна хигиена или по друга причина, която е довела до загуба на целия зъб. Тези специфични зъбни състояния изискват комбинация от възстановителна и естестична стоматология. Добрата новина е, че което и да е от тези състояния може да се възстанови до естествена усмивка.

Спомняте ли си да сте забелязвали голямо тъмно пространство, появяващо се, когато Вашия партньор в разговора се усмихне широко?

Колко често Ви се е случвало да видите човек, който Ви се усмихва и разкрива тъмна шийка на коронка по линията на венеца, коронки, които не се съчетават подходящо с останалите зъби, тъй като са твърде изпъкнали или твърде тъмни?

Е, това са коронки и мостове от миналото. Новите материали и клинични методи днес ни позволяват да създадем невидими зъбни възстановявания. Те включват естествено прозрачни изцялокерамични коронки, порцеланови фасети, металокерамични коронки с порцеланови шийки, пластична хирургия на венци и т.н.

избелване на зъбиизбелване на зъби

Този пациент е имал порцеланова коронка, която е съдържала метално ядро. Забележете тъмната шийка (марджин) и "кървящото" сиво по метала във венците.

След поставяне на изцяло керамична коронка, шийките изглеждат чисти. Венците са здрави и розови.


Стоматология